2 d’abr. 2013

VAIXELLS DE JOGUINA

Els dies 25, 26, 27 i 28 de març, per festes de Setmana Santa, hem realitzat dos tallers nous dins la modalitat VAIXELLS DE JOGUINA: el bot de vent i la llanxa xinesa. Aquí en teniu els resultats!

EL BOT DE VENT

Donàvem una planxa de fusta amb forma de vaixell que tenia un forat al mig. Calia pintar-la a gust i després hi passàvem una canya de refresc pel forat. A l'extrem superior hi lligà
vem un globus i, per evitar que la part de la canya que queda sota la llanxa es mogués, la fixàvem amb una goma. El globus s'infla a través de la canya i es deixa a l'aigua. L'aire que en surt implusa el bot.

LA LLANXA XINESA


Els materials per fer aquesta llanxa són: dues broxetes (palillos) xineses, dues gomes, un rectangle de porex i un tros de plàstic dur.
Fem passar les dues broxetes pels forats del troç de plàstic, que fem amb una màquina de foradar d'escriptori. Unim els pals per l'extrem més afinat amb una goma. A l'extrem oposat, que queda obert, hi passem una altra goma. Pintem la llanxa i el rectangle de pòrex. Per fer funcionar la llanxa ferm rodar el rectangle de porex entremig de la goma que hi ha a la popa de la llanxa. Es deixa anar a l'aigua la barca s'impulsa gràcies a la força que fa el pòrex, al desenrotllar-se, damunt l'aigua.